Over Praktijk Anna Groen

Praktijk voor Complementaire Geneeswijzen Anna Groen

 

Over Praktijk Anna Groen

 

Ik ben Anna Groen, Natuurgeneeskundig TCG therapeut en erkend HBO-registertherapeut.  Ik heb de 3-jarige HBO-opleidingen tot Klassiek Chinees Geneeskundig Acupuncturist, Chinli®-Tuina Therapeut, Voetreflexzone Therapeut, en de  Medische Basiskennis met Psychologie en Farmacologie gevolgd. Ik volg jaarlijks bij– en nascholingscursussen. Ik heb mij verdiept in de Chinese voedingsleer en in de Orthomoleculaire voeding en –suppletie.

 

In 2008 ben ik gestart met het geven van Voetreflexbehandelingen en behandelingen die gericht zijn op het verminderen van spatader gerelateerde klachten.

 

Vanaf 2014 geef ik Chinli®-Tuina behandelingen. Deze behandelingen hebben een zeer effectieve en krachtige uitwerking op zowel het fysiek- als geestelijk welzijn. Het is een therapievorm, waar ikzelf en inmiddels meerdere cliënten erg enthousiast over zijn.

 

Sinds 2019 kunnen cliënten in mijn praktijk terecht voor Klassieke Chinese Acupunctuur. Over het algemeen zijn slechts een paar behandelingen nodig om klachten te doen verminderen c.q. te laten verdwijnen. Daarnaast biedt deze therapie verlichting bij chronische aandoeningen. Afhankelijk van de klacht, kunnen de Acupunctuurbehandelingen gecombineerd worden met de Chinli®Tuina- of de Voetreflexzonetherapie.

 

De effectiviteit van de Traditionele Chinese Geneeskunde is wetenschappelijk bewezen en wordt al zo’n 3000 jaar toegepast.

 

Alle behandelingen zijn gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen en op het vinden van een nieuwe balans in het lichaam. De behandelingen kunnen op zichzelf staan, maar ook aanvullend gegeven worden op de reguliere geneeskunde. Ik raad u daarbij aan om het advies van uw arts op te volgen.

 

Complementaire Geneeswijzen wil zeggen dat er verder gekeken wordt dan alleen de fysieke klacht. Ook andere aspecten worden betrokken bij de behandeling, zoals bewustwording en de betekenis van signalen die het lichaam afgeeft ten aanzien van de klachten. Respect, aandacht, vertrouwen, empathie en ontspanning spelen een belangrijke rol tijdens de behandelingen.