Praktijk voor Complementaire Geneeswijzen Anna Groen

 

Over Praktijk Anna Groen

Ik ben Anna Groen, Natuurgeneeskundig TCM therapeut en erkend HBO-registertherapeut.  Ik heb de 3-jarige HBO-opleidingen tot Voetreflexzone Therapeut, Chinli®-Tuina Therapeut en de  Medische Basiskennis met Psychologie en Farmacologie gevolgd. Ik volg jaarlijks bij– en nascholingscursussen. Ik heb mij verdiept in de Chinese voedingsleer en in de Orthomoleculaire voeding en –suppletie.

In 2008 ben ik gestart met het geven van Voetreflexbehandelingen en behandelingen die gericht zijn op het verminderen van spatader gerelateerde klachten.

Omdat ik er in de loop van de tijd achter kwam dat diverse klachten terug te voeren zijn naar een intolerantie of allergie voor bepaalde voedingsmiddelen en omgevingsfactoren, ben ik op zoek gegaan naar een methode om ook deze klachten aan te kunnen pakken. Ik kwam uit bij de NAET therapie. Meer informatie over deze therapie kunt u vinden onder het kopje Behandelingen. 

 

Sinds 2014 geef ik Chinli®-Tuina behandelingen. Deze behandelingen hebben een zeer effectieve en krachtige uitwerking op zowel het fysiek- als geestelijk welzijn. Het is een therapievorm, waar ikzelf en inmiddels meerdere cliënten erg enthousiast over zijn.

 

Alle behandelingen zijn gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen en op het vinden van een nieuwe balans in het lichaam. De behandelingen kunnen op zichzelf staan, maar ook aanvullend gegeven worden op de reguliere geneeskunde. Ik raad u daarbij aan om het advies van uw arts op te volgen.

 

Complementaire Geneeswijzen wil zeggen dat er verder gekeken wordt dan alleen de fysieke klacht. Ook andere aspecten worden betrokken bij de behandeling, zoals bewustwording en de betekenis van signalen die het lichaam afgeeft ten aanzien van de klachten. Respect, aandacht, vertrouwen, empathie en ontspanning spelen een belangrijke rol tijdens de behandelingen.