Ervaringen Anna Groen

Praktijk voor Complementaire Geneeswijzen Anna Groen

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringen

Diabetes (1), Ontspanning (2), Voetwrat (3), Inzicht (4), Emotionele ondersteuning (5), Spataderen (6), Hersenbloeding (7), Slaapproblemen (8), Allergien (9), Blaasontsteking(10), Diverse klachten hormonaal gerelateerd (11), Hooikoorts/Boompollenallergie (12), Sportklachten (13), Burnout (14), Zonneallergie (15), Balans (16)

(1) Diabetes覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧

Mijn ervaring met Voetreflextherapie.

Via mijn vrouw kwam ik bij Annamarie terecht. Omdat ik diabeet ben had ik erg veel last van mijn voeten. Zo werd ik een proefkonijn. Annamarie was toen nog in opleiding en heeft van alles op mij uitgeprobeerd. Na enkele maanden voelde ik een verbetering. Dat ging niet zonder slag of stoot. Soms had ik na een behandeling veel last en soms helemaal niet. Zo kwam Annamarie erachter wat voor mij het beste was. Na 7 maanden was ik zonder pijn (2 weken). Daarna nog af en toe last, wat ook steeds minder werd. Op een gegeven moment kreeg ik gordelroos. Door een effectieve behandeling is de duur van de gordelroos aanzienlijk verminderd. Om het op peil te houden, ga ik nu nog 1 keer in de 2 3 weken naar haar toe.

Tjalling

 

(2) Ontspanning覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧蘭-

Sinds een paar jaar kom ik regelmatig bij Anna voor een voetmassage. Puur ter ontspanning, en dat gebeurt dan ook! Naast het feit dat Anna goed en professioneel masseert, is de ontspanning zo intensief, dat ik vaak bijna in slaap val.

Quality time!

Marian

 

(3) Voetwrat --覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧

Hoe ben ik in contact gekomen met Anna?

Het begon bij mij met lichamelijk klachten. Ik had een wrat onder de bal van mijn voet, die zo groot was, dat het erg pijnlijk was. Na een bezoek bij de huisarts waar het tot 3x toe onder verdoving is weggesneden en weken niet kunnen lopen, kwam in via het ziekenhuis in Zutphen terecht bij het Radboud in Nijmegen. Daar kreeg ik medicijnen die ze normaal gesproken toepassen bij mensen met huidkanker, dit sloeg redelijk aan, maar helaas nog niet het gewenste resultaat. Diep in mijn hart wist ik ook dat dit niet alleen maar lichamelijk is, maar dat het een soort 殿fvalstoffen zijn die uit je lichaam moeten. Zoals mijn omgeving wel zei: je moet naar een 都trieker (strijker). Aangezien mijn moeder mij als 菟roefkonijn had tijdens haar opleiding tot Voetreflextherapeut, begon bij mij het belletje te rinkelen. Dit zou de manier voor mij zijn om dichter bij mijn klachten te komen.

Via Google in een straal van 20km gekeken naar reflextherapeuten in de buurt. Welke website spreekt mij het meest aan. Na een mailtje al snel een afspraak. Na een formulier te hebben ingevuld een erg prettig en warm intakegesprek. De behandeling begint, nu kom ik er pas achter wat ik de afgelopen jaren heb gemist (mijn moeder is overleden in 2007). Ik merk een enorme reactie in mijn lichaam. Na de behandeling ben ik moe (gelukkig had ik de behandeling 痴 avonds, waardoor ik zo door kon naar mijn bed). Er volgden meerdere behandelingen. Om de week in het begin, later om de 2 weken. Het resultaat kwam al vrij vlot, de wrat verdween. Tijdens de behandelingen hebben we waardevolle gesprekken gehad. Ik heb veel tips gekregen, waardoor ik dichter bij mezelf ben gekomen en meer op gevoel heb kunnen bouwen. Zelfs mijn lichaamstemperatuur is beter te controleren door een aantal voedingstips! Toen ik in februari 2012 zwanger werd, hielden de behandelingen even stop. Nu ik ben bevallen in oktober, hoop ik snel weer wat steun te kunnen vinden bij Anna!

Carolien

 

(4) Inzicht 覧-覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧--

 

Bedankt

 

Voor wie je bent,

voor alles wat je doet.

Altijd recht uit het hart,

nooit omdat het moet.

 

Ik heb Anna ongeveer 5 jaar geleden leren kennen. Wat mij bij haar opviel was dat ze de tijd voor je neemt, een luisterend oor, aandacht. Je durft er jezelf te zijn, ze geeft je zoveel vertrouwen, warmte, dat je je er op je gemak voelt, dat het eigenlijk allemaal vanzelf gaat. Deze vorm van behandeling past ook bij mij als persoon. Ik leer nog steeds van haar, ze geeft me ook inzichten, tips en is hier duidelijk over, zonder al te veel moeilijke woorden.

Marian

 

(5) Emotionele ondersteuning覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧--

Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om bij Anna behandelingen voor voetreflectie te nemen. Na een heftige periode in mijn leven qua gezondheid, kwam ik in een emotionele rollercoaster terecht. Ik kwam tot de conclusie dat ik wel een steuntje in mijn rug kon gebruiken. Inmiddels had ik me verdiept in voetreflectie en dacht baat het niet, dan schaadt het niet箱 Door te Googlen sprong de site van Anna eruit. Ik was eruit, hier ga ik een afspraak mee maken.

Vanaf augustus 2011 ben ik bij haar onder behandeling. Ik kan het iedereen aanraden. Als ik zie waar ik nu sta, mezelf langzamerhand heb terug gevonden en dat ik ervaar dat mijn lichaam, met hulp van Anna, hersteld is, dan kan ik alleen maar positief zijn. In het begin waren de behandelingen frequenter, omdat het nodig was. Nu heb ik ongeveer 1 keer in de 6 weken een afspraak. Ik vind het nog steeds fijn en voel me weer 塗erboren als ik naar huis rij. Ik zie het als een stukje ontspanning en goed voor mezelf zorgen. Wat ik zo mooi vind aan Anna is dat ze flexibel is, ze kijkt wat jij wilt en geeft eventueel advies. Ze heeft een rustige uitstraling en neemt de tijd voor je behandelingen, een luisterend oor. Ook heeft ze haar eigen 途ugzakje, weet waar je samen over praat. Ik zou zeggen, ervaar het zelf!

Astrid

 

(6) Spataderen覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧--

Ik heb al jaren last van spataderen en de gevolgen daarvan waren vermoeidheid van de benen aan het einde van de dag en rusteloze benen ' s nachts. Naast de medische stappen met operaties heb ik ook bewust gekozen om een de spataderbehandeling van Anna te ondergaan. Het was een behandeling van eerste periode wekelijks, daarna 2 wekelijks etc. Die behandeling is me heel erg goed bevallen. De massages waren echt heerlijk voor mijn benen, een weldaad, veel intenser en prettiger dan een sportmassage. En de kuur heeft me verlost van de vermoeide benen. Tuurlijk heb ik nog wel eens last van vermoeide benen, wie niet. Maar over het algemeen heeft de kuur mij zeer goed geholpen. De manier waarop Anna dat deed, haar persoonlijke touch en luisterend oor waren daarbij nog een extra reden om te komen voor een behandeling. Kortom, ik kan Anna persoonlijk aanbevelen.

John

 

(7) Hersenbloeding覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧

Nadat ik vorig jaar oktober een lichte hersenbloeding met aansluitend een operatie in het hoofd heb gehad, had ik moeite met het verwerken van prikkels uit de omgeving en een sterk verminderde belastbaarheid. Het lastigste was (is) om een nieuwe balans in mijn leven te vinden, zeker omdat ik altijd een zeer actief mens was. Omdat het herstel niet snel genoeg ging in mijn beleving, ben ik op zoek gegaan naar manieren om dit herstel zo goed mogelijk te ondersteunen. Een aantal jaren geleden ben ik al eens behandeld door een Voetreflextherapeut. Wat mij veel ontspanning gaf. Daarom via Google op zoek gegaan naar zo地 therapeut in Westervoort. Ik kwam op de site van Anna terecht die mij meteen aansprak.

Tijdens de uitgebreide intake, voelde ik me gelijk erg op mijn gemak bij Anna. Zij neemt de tijd. Daarbij vind ik haar betrokken, warm, enthousiast, gedreven en zeker niet 奴weverig. Zij heeft me veel verteld over o.a. de invloed van voedingsmiddelen, het gebruik van kruidenthee, voedings-supplementen en bloesemtherapie. Met dat laatste heb ik wat minder, maar Anna dringt niets op. Ik ervaar voldoende keuzemogelijkheid. Op haar advies 鳬n en ander uitgeprobeerd en blijvend in mijn eetpatroon verandert. Intussen ben ik een jaar verder en gelukkig gaat het al stukken beter, maar zijn er momenten dat de balans weer zoek is. Anna blijft zoeken naar manieren om me te ondersteunen. Daarnaast is het erg fijn om een luisterend oor te hebben en intussen heeft ze mij doen inzien dat herstel en het zoeken van balans echt veel meer tijd nodig heeft dan ik zou wensen. Met de Voetreflextherapie ga ik voorlopig nog even door...want dat is toch wel erg ontspannend en doet daarnaast vast nog allerlei goede dingen die leiden tot herstel!

Anita

 

(8) Slaapproblemen覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧--

Vanaf ca. 2000 heb ik grote slaapproblemen, grotendeels veroorzaakt door een opgelopen PTSS. Van 2000 tot 2009 met grote regelmaat allerlei soorten slaaptabletten gebruikt, maar daar kon ik zelfs op wakker blijven en pas in de vroege ochtend op in slaap vallen. Vervolgens enkele jaren alternatieve geneesmiddelen gebruikt, die bij mij niets of nauwelijks wat deden, behalve veel geld kosten. Ik werd er wanhopig en depressief van, niet te weten hoe je kon slapen zoals ooit in het verleden. Ik wist niet eens meer wat lekker slapen was en om weer uitgerust wakker te worden.

Begin 2013 kreeg ik een zwaar hartinfarct en ging in het ziekenhuis weer slaapmedicatie gebruiken, die na enkele weken hun werk weer niet of nauwelijks deden en ik weer over moest gaan op andere soorten slaaptabletten, steeds wisselend om maar wat effect te krijgen. Sommige gaven bijwerkingen, je werd er ook moe van.

Eind 2013 kreeg ik van een kennis een tip over de Chinese voetzool reflextherapie en over een behandeling waarbij de oren van binnen werden "gemasseerd" op drukpunten. Na zoeken op het internet ben ik bij Anna Groen terecht gekomen, die mij behandeld heeft met die drukpunt therapie. Ik had van die kennis een verhaal gehoord over onderweg in de auto naast de bestuurder al in slaap vallen om vervolgens thuis dagenlang te slapen; weer normaal in slaap vallen 's avonds. Bij mij bleef de slaap uit tot 's avonds na de behandeling en ik voelde mij de middag na de behandeling enorm ontspannen; een gevoel wat ik lang niet meer had meegemaakt, opvallend. Ik viel in het begin van de avond bij de televisie vier keer kort in slaap, ik wist niet wat mij overkwam, alleen later op de avond werd ik weer wakkerder. De neiging om aan het begin van de avond tijdens televisie kijken in slaap te vallen bleef en na de tweede behandeling bij Anna, maar laat op de avond kon ik nauwelijks wakker blijven en na het naar bed gaan was ik binnen vijf tot 10 minuten vertrokken in slaap en sliep vijf tot zes uur op eigen kracht; een openbaring als je jarenlang aan het klungelen bent geweest.

Nu slaap ik al weer weken zonder slaaptabletten tussen de vijf en zes uur, soms een half uur langer en voel mij de volgende dag veel fitter. Ik zelf ben drie keer behandeld in totaal, om de week en nu gaat er een periode van twee weken tussen zitten en ik heb goede hoop om gauw zonder behandeling op eigen kracht te kunnen blijven slapen. Ik denk dat het voor een ieder verschillend zal zijn hoe je reageert op zo'n behandeling. Ik ben er blij mee!

PN

 

 

(9) Allergien (koemelkeiwit, lactose, varkensvlees en pinda痴) -覧覧覧--

Al jaren had ik last van een koemelkeiwit allergie. Dit werd zelfs zo erg dat ik erge migraine kreeg na eten van voedsel met melkbestanddelen, en melk zit echt overal in van brood tot broodbeleg, boter, chocola van koekjes tot chips en frisdrank etc., je kunt het zo gek niet bedenken of er zit melk in. En via de behandelingen van Anna ben ik na enkele maanden  (begin februari tot begin april dit jaar) helemaal van mijn allergien af!

Heel bijzonder en als je twijfelt maak een afspraak en ervaar het zelf. Anna is echt heel menselijk, begripvol en luistert goed, ik kan haar zeer aanbevelen. Voor mij is er een nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen, eten zonder uit te zoeken of er ook melk in zit of niet.

Vooral straks met de feest dagen kan ik gewoon weer aanschuiven om te eten  bij vrienden en kennissen!

Fantastisch en bedankt.

Ronald

 

(10) Blaasontsteking 覧覧覧覧覧覧覧覧覧-覧覧覧-

Meerdere malen per jaar had ik blaasontsteking, een lang medisch traject gevolgd. Chronische aandoening werd mij verteld.
 
Via mijn zus hoorde ik van Voetreflextherapie, ik dacht dat wil ik nog wel proberen. Gelukkig heb ik deze keus gemaakt, door deze therapie heb ik nagenoeg geen blaasontsteking meer gehad!
 
De website van Anna sprak me erg aan, mooi, duidelijk en professioneel. Na de eerste afspraak voelde ik me gelijk op mijn gemak, voor mij is dat belangrijk. Anna neemt tijd en rust om alles uit te leggen, ze masseert mijn onderbenen en voeten (aangenaam, soms pijnlijk). Een warme lamp op mijn
buik, knien en of enkels. Advies over voeding heb ik ook als prettig ervaren, ik voel me beter wanneer ik minder suiker gebruik. 1x in de 3 maanden doe ik een zuiverende thee kuur voor de galwegen, urinewegen en bloed, geeft een heerlijk opgeruimd gevoel.

Anna Groen staat voor mij voor:
Deskundig, luistert goed en zeer toegankelijk.
 
Een tevreden clint,
Bep

 

(11) Diverse klachten hormonaal gerelateerd- 覧覧覧覧-覧覧覧-

Ik liep al een aantal maanden met klachten. Een bezoek aan de huisarts leverde niet veel op. Ik heb contact gezocht met Anna Groen en de klachten voorgelegd. Anna is een persoon die rust uitstraalt, prettig in omgang is en  goed kan luisteren. Ze geeft je het gevoel professioneel om te gaan met je klachten. Maakt tussentijds aantekeningen die ze bij een volgend bezoek ook gebruikt (en daardoor voel je je serieus genomen). Ik heb veel aanwijzingen gehad waarbij vooral de ondersteunende adviezen in het voedingspatroon mij al vrij snel een beter gevoel gaven. Met behulp van de aanwijzingen en door mijn regelmatige bezoek kan ik dit volhouden. De klachten zijn werkelijk verminderd.
 
Patricia (47 jaar)

 

(12) Hooikoorts/Boompollenallergie 覧覧覧覧覧覧覧覧覧-Al jaren had ik last van hooikoorts. Het bleek dat ik allergisch was voor boompollen. Van de allergoloog kreeg ik prikken om ervoor te zorgen dat ik er na een aantal jaar beter tegen zou kunnen. Echter kreeg ik hierdoor ook last van een allergie voor appel en cacao. Uiteindelijk ben ik begin 2015 bij Anna terecht gekomen voor de NAET behandelingen. Door deze behandelingen ben ik in iets meer dan een half jaar tijd (januari tot september) van de klachten afgekomen. De hooikoorts is velen malen minder geworden en ik kan weer zonder problemen een appel of een stukje chocolade eten.

Anna kijkt naar alle aspecten die van invloed kunnen zijn, onder andere emoties en belangrijke gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de allergie. Ook heb ik goed advies gekregen over mijn voedingspatroon en homeopathische middelen die kunnen helpen.

Daarnaast neemt ze de tijd om te luisteren naar je verhaal en ze neemt de tijd om alles uit te leggen en vragen te beantwoorden.

Door de NAET zit ik beter in mijn vel en voel ik me fitter en gezonder.

Jojanneke

 

(13) Sportklachten覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧--

Na vele jaren van hardlopen en vanwege een gespannen/verkeerde lichaamshouding tijdens het rennen begon ik schouderklachten te krijgen. Op aanraden van mijn vriendin een eerste afspraak gemaakt met Anna met het idee van 釘aat het niet, schaadt het niet. Tijdens dat eerste consult heb ik eerst goed mijn verhaal kunnen doen mede door de persoonlijke en genteresseerde houding van Anna. Vervolgens heeft ze me onder handen genomen (letterlijk en figuurlijk) met een Chinli-Tuina massage. Mijn schouders zaten muurvast en na deze behandeling waren de meeste 鍍riggerpoints er al uitgehaald.

Nu zijn we alweer een jaar en inmiddels vele afspraken met Anna verder en sinds de eerste afspraak is het alleen maar beter met mij gegaan. Mijn schouders zijn op dit moment nog nooit zo soepel geweest en dat maakt het hardlopen zoveel makkelijker. Bij elke afspraak met Anna nemen we nog even de stand van zaken door en de massage daarna is elke keer weer een verademing voor mijn schouders.

Al met al een zeer positieve ervaring met Anna en ik kijk alweer uit naar mijn volgende afspraak.

Ren

(14) Burnout覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧

Sinds mijn burn-out ga ik elke drie vier weken naar Anna ter ondersteuning van de reguliere behandeling bij de psycholoog. Doel is meer balans krijgen en meer ontspanning vinden. Het mooie aan haar insteek is dat lichaam en geest niet zo gescheiden zijn als in traditioneel Westerse geneeskunde. Beide komen ruimschoots aan bod en zijn nauw met elkaar verweven. 

In het dagelijks leven kan ik lastig rust vinden, maar bij Anna kan ik actief ontspannen. 

F.

 

(15) Zonneallergie --覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧

Ik ben naar Anna gegaan omdat ik last had van een hevige zonneallergie. Als ik langer dan 10 minuten in de zon liep, kreeg ik een soort rode uitslag op m'n gezicht. Na de eerste NAET-behandeling was er al een grote vooruitgang te zien en na de tweede behandeling heb ik er geen last meer van gehad.

Emma

 

(16) Balans 覧--覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧

Op aanraden van een andere therapeut ben ik bij Anna gekomen. Al direct na de eerste kennismaking had ik al het gevoel: hier zit ik goed. Ik kwam voor meer rust in mijn lijf en leven, daarvoor kreeg ik voetreflexzonetherapie, het hielp mij enorm om meer balans te vinden.

Toen ik een keer niet door mijn verkoudheid heen kwam, hebben we de Chinli-Tuina therapie uitgeprobeerd, oeiiiii,, wat een pittige behandeling, mede doordat ik me niet lekker voelde heb ik de behandeling als erg intensief ervaren, zowel de massage als het cuppen. Ik reageerde heftig op het cuppen, mijn huid zat vol met rode puntjes daarna, maar ik voelde me al snel echt opknappen hierdoor.

Ik heb ook bij de Chinli-Tuina therapie veel baat, het is nog steeds een pittige, maar echt heel prettige behandeling, ook de Moxa lamp vind ik erg prettig, je voelt de warmte de diepte ingaan.

Elke maand kom (kwam) ik bij Anna, we doen om en om de voetreflexzone therapie en Chinli-Tuina. Ik kom tot innerlijke rust en heb mijn lichamelijke klachten onder controle.

Anna neemt alle tijd voor je, kan goed luisteren, heeft veel tips en ideen qua voeding, voetbaden, ontgiftingskuren, etc.

Helaas heb ik even geen tijd meer voor mijzelf genomen door omstandigheden in mijn directe omgeving, ik mis het enorm.

Vanaf juli ga ik weer voor mijzelf zorgen en de behandelingen weer oppakken.

Jolanda