Behandelingen Anna Groen

Praktijk voor Complementaire Geneeswijzen Anna Groen

 

ACUPUNCTUUR                                                                         

De Klassieke Chinese Acupunctuurbehandelingen hebben een versterkend effect op de behandeling, waardoor klachten sneller en doeltreffender aangepakt kunnen worden. Met acupunctuur kunnen zowel  acute- als chronische klachten behandeld worden. Chronische klachten hebben over het algemeen een pathologie, welke dieper in het lichaam hun oorsprong vinden. Met de acupunctuurnaalden kunnen versterkende en sederende naaldtechnieken worden toegepast om de meridiaan Qi te activeren, de afweer te versterken, de ziekmakende pathogeen te verdrijven en om Yin en Yang te balanceren. 

Acute klachten kunnen zijn: hoofdpijn, rugpijn, stijve nek en schouders, krampen, misselijkheid, obstipatie, diarree  en huiduitslag.

Chronische klachten kunnen zijn: aanhoudende vermoeidheid, (wisselende) pijnklachten, stress, slaapproblemen, terugkerende blaasontstekingen en hooikoorts.

 

CHINLI®-TUINA Therapie                                                       

De Chinli®-Tuina behandeling is een zéér krachtige en effectieve massagetherapie, welke in de Traditionele Chinese Geneeskunde ingezet wordt naast acupunctuur en kruiden. Deze therapievorm kent een aantal effectieve manipulatietechnieken. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken, zoals Moxa, Cupping en Guasha.

Het is een pittige, maar prettige massagevorm, die zowel preventief als therapeutisch ingezet kan worden.  De massage stimuleert en reguleert het energiesysteem (de circulatie van qi, bloed en vloeistoffen) en is zeer geschikt bij klachten aan het bewegingsapparaat, bij spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen etc. Ook het geestelijk welbevinden zal aanzienlijk verbeteren, doordat men meer balans en innerlijke rust gaat ervaren. Het kan daarom zeer effectief zijn bij (chronische) stress, slaapproblemen en onrust.

 

VOETREFLEXZONE Therapie                                                 

Bij de Voetreflexbehandeling worden de reflexzones, acupunctuurpunten en meridianen op de knieën, de onderbenen en de voeten gemasseerd. Door middel van sedatie of stimulatie van deze gebieden kan er al naar gelang rust of activiteit worden gebracht op die plekken in het lichaam waar dit nodig is. Hierbij kunnen bijvoorbeeld de spijsverteringsorganen indirect gestimuleerd worden, waardoor een betere vertering en uitscheiding van voeding– en afvalstoffen kan plaatsvinden.

Denk hierbij aan obstipatieklachten of vocht vasthouden. Maar ook bij stressgerelateerde klachten, hoofdpijn, krampen, stijfheid, pijn, onrustgevoelens of burn-out kan Voetreflextherapie uitkomst bieden. 

 

Door de massage verbetert de algehele doorbloeding en zult u zich zeer ontspannen of juist heel energiek voelen. Een Voetreflexbehandeling kan dus bij uiteenlopende klachten worden ingezet. Zo ook bij menstruele– of hormonale klachten, maar ook voor, tijdens en na de zwangerschap kunt u veel baat hebben bij voetmassages.

 

NAET Therapie bij allergieën                                                

NAET Therapie kan worden ingezet bij allergieën of intolerantie voor  specifieke stoffen en

voedingsmiddelen. Dit kunnen o.a. zijn: pollen, lactose, tarwe, gluten, chocolade, pinda’s,

E-nummers, honden/kattenharen, huisstof, enz. De betreffende voedingsmiddelen of stoffen worden getest met behulp van testbuisjes. Bij het testen wordt gebruik gemaakt van de zgn. spiertesten vanuit de Kinesiologie.

De behandeling bestaat uit het stimuleren van acupunctuurpunten door middel van acupressuur in combinatie met ademhalings-technieken.

 

Het behandelde allergeen dient vervolgens minimaal 25 uur te worden vermeden. Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig om een allergie aan te pakken, dit is mede afhankelijk van de ernst en de duur van de klacht. Zowel volwassenen, kinderen als baby’s kunnen behandeld worden met NAET.

 

VOEDING                                                                                                                                            

Hoe staat het met de Zuur-Base verhouding in uw lichaam? Wat kunt u doen om uw spijsvertering te optimaliseren?  Hoe kunt u uw lichaam reinigen en ontdoen van afvalstoffen? Ophopingen van afvalstoffen en verzuring van het lichaam kunnen klachten geven als hoofdpijn, spierpijn, (gewricht)ontstekingen, artrose, reuma, en vermoeidheid. Samen kijken we naar wat voor u haalbaar is in het dagelijks leven om meer gezondheid uit uw voeding te halen en bewuster te gaan eten.

 

Meer info                                                                                                                                            

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie nog nadere uitleg willen hebben over de behandelingen, neemt u dan gerust contact met mij op.