Praktijk voor Complementaire Geneeswijzen Anna Groen

 

VOETREFLEXZONE Therapie

Bij de Voetreflexbehandeling worden de reflexzones,

acupunctuurpunten en meridianen op de knieën,

de onderbenen en de voeten gemasseerd. Door middel

van sedatie of stimulatie van deze gebieden kan er al

naar gelang rust of activiteit worden gebracht op die

plekken in het lichaam waar dit nodig is. Hierbij

kunnen bijvoorbeeld de spijsverteringsorganen

indirect gestimuleerd worden, waardoor een betere vertering en uitscheiding van voeding– en afvalstoffen kan plaatsvinden. Denk hierbij aan obstipatieklachten of vocht vasthouden. Maar ook bij stressgerelateerde klachten, hoofdpijn, krampen, stijfheid, pijn, onrustgevoelens of burn-out kan Voetreflextherapie uitkomst bieden. 

 

Door de massage verbetert de algehele doorbloeding en zult u zich zeer ontspannen of juist heel energiek voelen. Een Voetreflexbehandeling kan dus bij uiteenlopende klachten worden ingezet. Zo ook bij menstruele– of hormonale klachten, maar ook voor, tijdens en na de zwangerschap kunt u veel baat hebben bij voetmassages.

 

 

CHINLI®-TUINA Therapie

De Chinli®-Tuina behandeling is een zéér krachtige en effectieve massagetherapie, welke in de Traditionele Chinese Geneeskunde ingezet wordt naast acupunctuur en kruiden. Deze   therapievorm kent een aantal effectieve manipulatietechnieken. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken, zoals Moxa, Cupping en Guasha.  

 

Het is een pittige, maar prettige massagevorm, die zowel preventief als therapeutisch ingezet kan worden.  De massage stimuleert en reguleert het energiesysteem (de circulatie van qi, bloed en vloeistoffen) en is zeer geschikt bij klachten aan het bewegingsapparaat, bij spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen etc. Ook het geestelijk welbevinden zal aanzienlijk verbeteren, doordat men meer balans en innerlijke rust gaat ervaren. Het kan daarom zeer effectief zijn bij (chronische) stress, slaapproblemen en onrust.

 

 

NAET Therapie bij allergieën

NAET Therapie kan worden ingezet bij allergieën

of intolerantie voor  specifieke stoffen en

voedingsmiddelen. Dit kunnen o.a. zijn: pollen,

lactose, tarwe, gluten, chocolade, pinda’s,

E-nummers, honden/kattenharen, huisstof, enz.

De betreffende voedingsmiddelen/stoffen worden

getest met behulp van testbuisjes. Bij het testen

wordt gebruik gemaakt van de zgn. spiertesten

vanuit de Kinesiologie.

 

De behandeling bestaat uit het stimuleren van acupunctuurpunten door middel van acupressuur in combinatie met ademhalingstechnieken. Het behandelde allergeen dient vervolgens minimaal 25 uur te worden vermeden. Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig om een allergie aan te pakken, dit is mede afhankelijk van de ernst en de duur van de klacht. Zowel volwassenen, kinderen als baby’s kunnen behandeld worden met NAET.

 

 

VOEDING

Hoe staat het met de Zuur-Base verhouding in uw lichaam? Wat kunt u doen om uw spijsvertering te optimaliseren?  Hoe kunt u uw lichaam reinigen en ontdoen van afvalstoffen? Ophopingen van afvalstoffen en verzuring van het lichaam kunnen klachten geven als hoofdpijn, spierpijn, (gewricht)ontstekingen, artrose, reuma, en vermoeidheid. Samen kijken we naar wat voor u haalbaar is in het dagelijks leven om meer gezondheid uit uw voeding te halen en bewuster te gaan eten.

 

 

Meer info

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie nog nadere uitleg willen hebben over de behandelingen, neemt u dan gerust contact met mij op.