Behandelingen Anna Groen

Praktijk voor Complementaire Geneeswijzen Anna Groen

 

KLASSIEKE CHINESE ACUPUNCTUUR                                                      

 

De Acupunctuurbehandelingen bieden een directe verlichting bij diverse pijnklachten. Acupunctuur werkt sneller en effectiever ten opzichte van massagetherapie, de klachten blijven langer weg of komen zelfs helemaal niet meer terug.

Het zetten van de naalden is in principe pijnloos. Nadat de naalden geplaatst zijn, ervaart men een prettig warm tintelend, stromend en ontspannen gevoel.

Acupunctuur kan naast de behandeling van pijnklachten ook worden ingezet om de afweer te versterken

 

Overige indicaties zijn o.a. fibromyalgie klachten (pijn, vermoeidheid), darmklachten (obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel), hoofdpijn, migraine, (zwangerschaps) misselijkheid, concentratieproblemen,

krampen en onrustige benen, eczeem, huiduitslag, hooikoorts, onrust, transpiratie, slaapproblemen, blaasontsteking , menstruatieklachten, enz.

Acupunctuur biedt tevens ondersteuning bij het stoppen met roken, afvallen of suikerverslaving.

 

 

CHINLI®-TUINA Therapie                                                                              

 

De Chinli®-Tuina behandeling is een zéér krachtige en effectieve massagetherapie, welke in de Traditionele Chinese Geneeskunde ingezet wordt naast acupunctuur en kruiden. Deze therapievorm kent een aantal effectieve manipulatietechnieken. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken, zoals Moxa, Cupping en Guasha.

 

Het is een pittige, maar prettige massagevorm, die zowel preventief als therapeutisch ingezet kan worden.  De massage stimuleert en reguleert het energiesysteem (de circulatie van qi, bloed en vloeistoffen) en is zeer geschikt bij klachten aan het bewegingsapparaat, bij spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen etc.

 

Ook het geestelijk welbevinden zal aanzienlijk verbeteren, doordat men meer balans en innerlijke rust gaat ervaren. Het kan daarom zeer effectief zijn bij (chronische) stress, slaapproblemen en onrust.

 

 

VOETREFLEXZONE Therapie                                                                         

 

Bij de Voetreflexbehandeling worden de reflexzones, acupunctuurpunten en meridianen op de knieën, de onderbenen en de voeten gemasseerd.

 

Door middel van sedatie of stimulatie van deze gebieden kan er al naar gelang rust of activiteit worden gebracht op die plekken in het lichaam waar dit nodig is. Hierbij kunnen bijvoorbeeld de spijsverteringsorganen indirect gestimuleerd worden, waardoor een betere vertering en uitscheiding van voeding– en afvalstoffen kan plaatsvinden.

 

 

Denk hierbij aan klachten als obstipatie of vocht vasthouden. Maar ook bij stressgerelateerde klachten, hoofdpijn, krampen, stijfheid, pijn, onrustgevoelens of burn-out kan Voetreflextherapie uitkomst bieden. 

 

Door de massage verbetert de algehele doorbloeding en zult u zich zeer ontspannen of juist heel energiek voelen. Een Voetreflexbehandeling kan dus bij uiteenlopende klachten worden ingezet. Zo ook bij menstruele– of hormonale klachten, maar ook voor, tijdens en na de zwangerschap kunt u veel baat hebben bij voetmassages.

 

 

VOEDING                                                                                                              

Hoe staat het met de Zuur-Base verhouding in uw lichaam? Wat kunt u doen om uw spijsvertering te optimaliseren?  Hoe kunt u uw lichaam reinigen en ontdoen van afvalstoffen? Ophopingen van afvalstoffen en verzuring van het lichaam kunnen klachten geven als hoofdpijn, spierpijn, (gewricht)ontstekingen, artrose, reuma, en vermoeidheid. Samen kijken we naar wat voor u haalbaar is in het dagelijks leven om meer gezondheid uit uw voeding te halen en bewuster te gaan eten.

 

Meer info                                                                                                               

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie nog nadere uitleg willen hebben over de behandelingen, neemt u dan gerust contact met mij op.